Школабораторија 001: дан 6

Пише: Мирјана Утвић

Данас смо одлучили да дан посветимо одмору и слављу за оне који славе Рамазан Бајрам.

Данас је недеља и данас идемо на пикник, са специјалитетима које је Београдска Филхармонија спремила за све грађане. Ово је ипак пикник за памћење па смо се поделили у два тима – они који заузимају територију и они који са децом долазе право са Ледина у епицентар збивања. Како смо умели заузели смо парче земље за све нас и већ ту пронашли нова познанства и простирке за поделити. За два сата трајања концерта изградили смо један мали дом са пуно суседа.

Удобно смо се сместили, изули, ослонили једни на друге и уз мирис још увек топлих Јелиних колача погађали из ког анимираног филма је нумера коју слушамо. Звуке су пратиле анимације и графике, видели смо једну нову сцену на ушћу управо на темељима никад изграђеног Музеја Револуције. То је терен где Београђани ретко залазе, централна периферија. А сада као да имамо приказ једне убрзане еволуције баш око тих темеља револуције…

Све је почело по дану, а завршило се у обрисима ноћи и мирисом кише у зраку. Одлучно смо устајали да поздравимо читав орекстар и уз осмехе на лицу кренули кућама кад се све завршило.

На крају концерта речено је да се налазимо на месту где ће се за две и по године налазити објекат Београдске филхармоније. А све ово је изгледало као проба да се опипа колика она треба бити и колико љубитеља угостити.

Тако и ми већ шест дана опипавамо наш терен. Терен нове школе на Лединама! Градимо наш музеј и нашу филхармонију, нашу нову школу…

2019-01-16T18:32:18+00:0027. 6. 2017.|