Школабораторија 001: дан 3

Пише: Ања Петровић

Још једно сунчано јутро на Лединама и још једном нас деца спремно чекају у школском дворишту, у друштву нама нових другара и другарица. Препричавају нам новости уз обавезно питање: „Шта ћемо данас да радимо?!“

Дан смо почели разгибавањем уз звуке гитаре и покрете таласа. Тако свеже разбуђени окупили смо се на нашим палетама и направили распоред дана. Тема дана: химна школе! Причали смо о томе шта је химна и шта она значи за нас, у којим приликама је слушамо и изводимо, шта у њој славимо.

Помислили смо како би било лепо да наша школа има химну и дошли на идеју да је направимо!

Пошто смо заједно закључили да је химна песма о нечему што волимо и славимо, за почетак смо причали о томе шта највише волимо у школи и због чега је она посебна. Поменули смо дружење и симпаттије, директорку и учитељице, домара, велики одмор… Записивали смо своје мисли на папириће и проследили их приповедаШКој групи која је од њих ткала текст наше химне. За то време, ШКореографи и ШКореографкиње осмишљавали су и увежбавали ритам нове химне и загревали гласне жице за њено певање. МајШКорице и мајШКори припремали су сценографију за изведбу химне за комшије, а драмШКа група је фото-апаратима и камерама пратила остале и тако припремала материјал за филм о Школабораторији.

На крају дана на свеже креираној сцени једни другима смо представили оно што смо у групама осмислили. Наставићемо да развијамо нашу сцену, текст, ритам, музику и филм током летње школе, али и у наредним месецима. Радујемо се нашој првој химни – хеј, нашој првој химни!

2019-01-16T17:19:00+00:0024. 6. 2017.|