Школабораторија 001: дан 2

Пише: Предраг Милић

Другог дана Школабораторије 001 били смо изненађени већ окупљеном децом која су дошла дупло бројнија него првог дана. „Стари“ чланови су нестрпљиво чекали да представе своје другаре, браћу и сестре а ти „нови“ су стидљиво питали где могу да добију беџ. Након што смо се једни другима поново представили добро смо размрдали наша тела и вијуге. У дан нас је кроз бајку увела специјална гошћа Хана Гадомски. Откривајући ликове из бајки стварали смо један нови ШК језик, пун покрета, звукова и мимике. Наша колективна машта провела нас је од ШК парка до бајковите шуме пуне тролова, џинова, вила, вештица и вукова. Научили смо каквим све вештинама света бајки можемо да унапредимо нашу школу и наше насеље. Од тролова смо учили да би свакој школи добро дошао предмет о заштити природе, од џинова смо учили предмет Снага, од вила предмет Помоћи у невољи, од вештица предмет Лековито биље, а од вукова предмет о тимском раду. Схватили смо да је играње право учење, и зато је схватамо врло озбиљно.

У другом делу дана поделили смо се у четири групе: ШКореграфска, ДрамШКа, ПриповедаШКа и МајсторШКа. Једни су свирали, певали и играли, други глумили и снимали, трећи откривали и стварали приче о другима, а четврти правили планове за нову летњу сцену школе и нови „дресс цоде“ школе.

На крају дана једни другима смо приказали резултате рада и отишли на поподневни одмор пуни идеја да о њима сањамо.

Посебан доживљај дана био је вечерњи одлазак на Коларац где су наши талентовани свирачи имали прилику да чују, виде и причају са врхунским уметницима који су обећали да ће нас посетити на Лединама. Једва чекамо!

2019-01-16T17:11:45+00:0023. 6. 2017.|