Школабораторија 001: дан 1

Пише: Јелена Јоксимовић

Јутро 20. јуна, са разних крајева Београда скупљамо се на Лединама, носимо данима припреман материјал и идемо у двориште ОШ „Влада Обрадовић Камени“. Особље школе нас љубазно среће, распремамо се, прва дјеца долазе. Свирали смо и прије него што смо се упознали.. а кад смо се упознавали нисмо ни слутили како ће неке ајкуле, сунца, екологије, срца, ајвари, очи, авиони, екрани и још десетак чудних бића да нам истог дана постану пријатељи.

Како је вријеме одмицало све више дјеце нам се придруживало. Неки су чули ритам који правимо шкоцкама, неки су видјели нашу заставу – велики црвени балон, а неки су напросто осјетили да у школском дворишту расту идеје. Свраћали су нам и тате, баке, тетке.. а замало смо ударили и авион балоном!

Написали смо наша правила шкигре по којима нема погрешних одговора, официјелни поздрав је „школ“ и сви смо добронамјерни према себи и другима. То да знате ако нам се придружујете. Онда смо како је Амдија рекао „стварали уметност“ и на најприје ошмиргланим палетама исцртали наше снове и размишљања о школи, дружењу и тако уопште о шкосмосу. Увече смо то и свима показали на отварању у 19 сати. Никоме још није јасно шта то све ми ту радимо.. али свима је јасно колико је шкобро..

2019-01-16T17:03:18+00:0022. 6. 2017.|