Škograd was here: Art+ Science: Makers конференција

Пишу: Наталија Остојић и Давид Стенли

Фотографије: Давид Стенли

Центар за промоцију науке позвао нас је да присуствујемо међународној конференцији Art+ Science+Makers која се одржала 14. и 15. новембра на Факултету драмских уметности и Научном клубу. Са великим задовољством одазвали смо се овом позиву и ево шта нас је тамо дочекало.

3 паралелна сета предавања од стране више од 20 уметника, научника и мејкера који су нам представили нове идеје и примере интердисциплинарне колаборације науке и уметности. У нашој пракси ретко имамо прилику да чујемо овакве примере па нам је присуство на овој конференцији показало невероватан свет едукације и науке кроз уметничку призму.

Осим што смо имали прилику да видимо невероватне примере оваквих пракси у свету и да разменимо искуства са научницима и уметницима, на једном оваквом предавању смо чак и научили како да оживимо наше пројекте музиком и интерактивношћу уз мало знање информатике. Одлучили смо да применимо то знање на лицу места и тада је настала музичка кутија наше ШКоле на Лединама.

Радујемо се прилици када ћемо моћи ова знања и искуства да применимо у будућим акцијама на Лединама.

А ево и како је наш колега Давид Стенли описао своје искуство на конференцији:

I found the conference to be a treasure trove of inspirational ideas and projects encouraging attendees to ask and expand our knowledge beyond our chosen fields. I believe the knowledge gained from the workshops and speeches have opened up the gates for exploring new ways to inspire the children we work with.

2019-01-17T14:59:30+00:0027. 11. 2018.|