Урбано чвориште 2: Инфраструктуре наде2019-01-15T15:44:40+00:00

Project Description

Урбано чвориште 2: Инфраструктуре наде

(или како га одмила зовемо, Двориште чвориште)

Кроз досадашње активности на Лединама сазнали смо да деца, наставници и комшије желе отворене просторе који подстичу дружење и учење. Зато се 2018. године фокусирамо на ову идеју и правимо управо такав простор у школском дворишту.

У пројекту Урбано чвориште 2, који спроводи Београдска интернационална недеља архитектуре кроз платформу Дељени градови, а који је подржао наш партнер Гете Институт у Београду (Goethe-Institut Belgrad), у сарадњи са Основном школом ”Влада Обрадовић Камени” правимо интервенцију у школском дворишту коју радно зовемо учионица на отвореном, а која желимо да буде онаква каква је комшилуку најпотребнија.

Месец април провели смо осмишљавајући са сарадницима методологију партиципативног дизајна интервенције у школском дворишту. Након што смо на журки у школском дворишту на Дан школе поделили са комшијама идеју о заједничком осмишљавању интервенције у школском дворишту, отпочели смо процес партиципативног дизајна са три циљне групе: децом, комшијама и школским особљем.

Двадесетог маја угостили смо посетиоце Београдске интернационалне недеље архитектуре на Лединама, представили им наш дотадашњи рад и поделили идеје и питања у радионичарској атмосфери. Након плодне дискусије, те вечери смо организовали пројекцију филма који смо стварали са децом, комшијама и особљем, о њиховим потребама у вези са отвореним простором школе.

Сада вредно радимо на идејним решењима за интервенције и радујемо се процесу изградње. Пишемо ускоро са више вести!