Испод друге површине

 

„Испод друге површине“ – пројекат алтернативног сценског стваралаштва деце осмишљен је тако да кроз едукативне радионице  и партиципацију приближи уметност савременог плеса деци од 8-11 година која најчешће нису у могућности да буду део сличних процеса.

На мултифункционалној сцени 29.10.2019. одржан је јавни час са децом и за децу ОШ „Влада Обрадовић-Kамени“, Ледине која су и учествовала у пројекту.

Примарни циљ овог пројекта је да се савремени плес, карактеристичан за савремену уметност и културу, приближи деци различитих социјалних група и националних мањина у Београду и Србији и примени као метод за сопствено грађење и учење.

Аутори пројекта су уметници Марко Милић и Милена Тодоровић из организације “Станица сервис за савремени плес”, а уз институционалну сарадњу са колективом “Шкоград”  и ОШ „Влада Обрадовић-Kамени“.

Едукативне радионице и креативни процес креирани су као последица дуготрајног истраживања аутора које се тиче плесно – перформативних пракси намењених деци, као и интерактивног и партиципативног приступа у раду са децом. До сада су реализоване две етапе пројекта: прва названа „Испод површине зачараног стола“ која је резултирала савременом плесном представом коју изводе деца (2018) , и друга – „Испод друге површине“ (2019) .

Пројекат је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Фото: Лидија Антоновић

2019-11-04T11:09:00+00:004. 11. 2019.|